În luna iunie a avut loc modulul de pregătire și evaluare internationala de vară pentru a patra generație de cursanți IML – International Mountain Leader, ghid international de drumeție montană, ultimul din cadrul ciclului de formare profesională 2022-2024. Modulul s-a desfășurat în munții Pirin, în Bulgaria, într-un teren stâncos și spectaculos.

Ca și în cadrul modulului internațional de iarnă, cursanții au aplicat în teren străin toate cunoștințele și competențele dobândite și exersate pe parcursul pregătirii naționale, respectiv planificarea, organizarea și conducerea unei ture montane, gestionarea situațiilor de urgență apărute și acordarea primului-ajutor pe munte, precum și asigurarea siguranței în teren stâncos și expus. Vremea instabilă, specifică perioadei, și barierele ligvistice au oferit provocări suplimentare cursanților. În plus, fiecare cursant a trebuit să pregătească și să prezinte o ofertă turistică montană internațională.

Așa cum obișnuim la fiecare modul, și de această dată am primit vizita profesioniștilor locali, de această dată având plăcerea unei întâlniri cu reprezentatul asociației IML bulgare.

Aspiranții IML din promoția 2022-2024 vor deveni oficial membri SGLM cu drepturi depline și, totodată, vor primi insemnele de lider montan internațional, în cadrul unei ceremonii de absolvire care va fi organizată în această toamnă, deschisă publicului, despre care vom publica mai multe detalii în viitor.

Ghidul internațional de drumeție montană – lider montan internațional (IML, International Mountain Leader) este un profesionist recunoscut și calificat să însoțească, să înveţe, să acorde sprijin şi să instruiască clienţii săi, contra cost sau voluntar, în toate zonele montane din lume, indiferent de anotimp și altitudine, până la limita zăpezii permanente și excluzând zonele care necesită utilizarea echipamentului tehnic pentru înaintare. În calitate de asociație profesională afiliată internațional în cadrul UIMLA, Societatea Ghizilor și Liderilor Montani formează profesional ghizi internaționali de drumeție montană încă din 2015, ajungând în prezent la a cincea generație de cursanți.

Dacă îți dorești o carieră montană ca ghid international de drumeție, cea de-a șasea generație își deschide porțile în această toamnă, odată cu sesiunea de admitere din octombrie.
Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels