Union of International Mountain Leader Associations – UIMLA (Uniunea Asociațiilor de Lideri Montani Internaționali) este, împreună cu UIAGM, una din cele două federații profesionale recunoscute și acceptate internațional pentru reglementarea și standardizarea profesiei de ghid montan.

UIMLA are sediul în Elveția. Gestionează și reglementează la nivel internațional profesia de Lider Montan Internațional (International Mountain Leader – IML, ghid internațional de drumeție montană).

Scurt istoric

1989: reprezentanți ai organizațiilor naționale profesionale din Austria, Belgia, Franța, Marea Britanie Irlanda și Italia s-au întâlnit pentru a-și armoniza conținutul și standardul de formare profesională a Liderilor Montani. Acum a luat ființă ”European Mountain Leader Commission – EMLC”.

1992: reprezentanți din Belgia, Franța, Marea Britanie, Irlanda, Italia și Spania s-au întâlnit pentru a ratifica standardul comun și condițiile de practicare a profesiei de Lider Montan european.

Între 1992 și 2004 a devenit clar că titlul de Lider Montan european nu era cel mai potrivit, în condițiile profesiei eminamente internațională.

2004: reprezentanți din Andorra, Belgia, Franța, Marea Britanie, Italia, Spania și Elveția s-au întâlnit la PLas y Brenin (Țara Galilor) pentru a se înființa o nouă ”Uniune a Asociațiilor de Lideri Montani Internaționali – UIMLA”. Această uniune înlocuiește EMLC și a deschis posibilitatea de aderare tuturor asociațiilor profesionale naționale, interesate de profesia de Lider Montan.

Oficial, UIMLA s-a înființat pe 27 noiembrie la Chambery (Franța).

2017: România devine a 17-cea țară membru cu drepturi depline în cadrul UIMLA și este reprezentată de către Societatea Ghizilor și Liderilor Montani.

2021: Sediul oficial se mută în Elveția, la Villars-sur-Ollon.

UIMLA. SPania

Professional Writing Services for Professional Results Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Quality Writing Essays for Academic Accomplishment The Best Service to Write My Essay