Societatea Ghizilor și Liderilor Montani, asociație profesională română afiliată internațional în cadrul UIMLA, organizează în acest an admiterea pentru un nou curs de formare pentru profesia de ghid de drumeție montană – lider montan internațional.

Liderul montan internațional este un profesionist recunoscut și calificat să conducă, să învețe, să acorde suport, contra cost sau voluntar, turiștii din zonele montane din întreaga lume, indiferent de anotimp sau altitudine, până la limita ghețarilor și în afara zonelor care necesită echipament tehnic pentru progresie.

 

Cursul de ghid de drumeție montană – lider montan internațional organizat de Societatea Ghizilor și Liderilor Montani se desfășoară pe parcursul a 2 ani, cu module de pregătire atât naționale, în diferite zone din Carpați, cât și internaționale.

În prezent, 19 aspiranți IML (International Mountain Leader) sunt în pregătire în cadrul a două promoții separate ale cursului nostru de formare profesională.

Sesiunea de admitere pentru viitorul curs de ghid de drumeție montană – lider montan internațional, promoția 2024-2026, se va organiza în luna octombrie 2024.

Admiterea în sesiunea de examinare se face în urma analizei dosarului de înscriere, conform informațiilor prezentate aici:

  • studii minime: liceu cu bacalaureat;
  • cel puțin o limbă străină de circulație internațională;
  • experiență montană națională minimă: 40 de zile de munte, din care minim 10 zile de iarnă;
  • experiență montană internațională: 15 zile (dacă se optează pentru pregătirea internațională);
  • cunoștințe generale montane, dovedite prin test grilă în cadrul admiterii;
  • aptitudini fizice în teren montan, dovedite prin tură montană în cadrul admiterii.
Persoanele care sunt interesate de acest curs de formare profesională sunt rugate să ne contacteze la contact@ghizimontani.org sau secretariat@ghizimontani.org pentru a obține documentația necesară înscrierii la curs (ghidul candidatului, detalii despre probele de admitere și dosarul de înscriere).

Așteptăm dosarele voastre.

 

Societatea Ghizilor și Liderilor Montani este membru afiliat UIMLA – Union of International Mountain Leaders Associations încă din 2013. Începând cu anul 2017, SGLM a organizat cursuri de formare profesională pentru profesia de ghid de drumeție – lider montan internațional, ajungând astfel la 30 de membri cu competențe recunoscute internațional.

UIMLA (Uniunea Asociațiilor de Lideri Montani Internaționali) este, împreună cu UIAGM, una din cele două federații profesionale recunoscute și acceptate internațional pentru reglementarea și standardizarea profesiei de ghid montan.
Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels