Săptămâna trecută s-a desfășurat un nou modul de curs IML – International Mountain Leader, ghid internațional de drumeție montană – în munții Trascău, respectiv primul modul de pregătire de vară pentru a cincea generație de lideri montani SGLM.

Acest modul de pregătire, ca și celelalte care se vor desfășura în promoția 2024-2026, a fost organizat cu sprijinul deosebit al Alpin Expe, magazin de echipamente outdoor, camping, alpinism și cățărare, sponsor unic al cursului nostru în perioada menționată.

Modulul de curs IML din Trascău a acoperit importante tematici de vară pentru un ghid de drumeție, precum:

  • siguranța clientului în teren stâncos;
  • traversarea torenților;
  • navigația montană în teren neamenajat, în condiții de zi și noapte;
  • bivuacul improvizat;
  • meteorologie montană;
  • management-ul și psihologia grupului.

În anumite zone ale Carpaților românești – Bucegi, Piatra Craiului, Făgărași, Retezat și altele – traseele de abrupt, respectiv brâuri, văi și creste,, aflate înafara potecilor marcate pentru drumeție, sunt deosebit de populare printre iubitorii muntelui și, astfel, pregătirea ghizilor de drumeție din cadrul cursului nostru implică tehnici practice pentru acest gen de trasee, în strânsă legătură cu standardul UIMLA, federația internațională a asociațiilor de lideri montani din întreaga lume, în cadrul căreia SGLM este membru cu drepturi depline din anul 2017.

Totodată, navigația montană în teren neamenajat, precum și bivuacul improvizat, au fost tematici abordate în cadrul acestui modul, aducând noi provocări cursanților, dincolo de căldură, vremea instabilă specifică începutului de vără și omniprezentele căpuse din munții Trascău.

Cazarea cursanților și instrutorilor noștri a fost la Centrul de instruire și monitorizare a ariilor protejate “Mărioara Pușcaș” din Rimetea.

Această promoție de curs IML continuă cu tematici de vară pe parcursul acestui an, pentru cursanții generației a cincea de lideri montani urmând alte două module de pregătire.

În această toamnă vom organiza admiterea pentru un nou curs de ghizi de drumeție montană, detaliile urmând a fi publicate în cel mai scurt timp.

 

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels