Ca urmare a sesiunii de admitere din toamna anului trecut pentru formarea în profesia de ghid de drumetie, săptămâna trecută am desfășurat primul modul de pregătire al celei de-a cincea generații de ghizi de drumeție – lideri montani internaționali formați în cadrul Societății Ghizilor.

Modulul de pregătire s-a desfășurat în munții Bucegi și a atins toate tematicile de iarnă pe care un ghid de drumeție montană trebuie să le cunoască:

  • navigație în teren montan, cu harta și busola;
  • planificarea și organizarea turei, management-ul grupului;
  • siguranță în teren acoperit de zăpadă;
  • căutarea victimelor în avalanșă;
  • manevre de coardă la drumeție;
  • bivuacul improvizat în condiții de iarnă.

Acest modul de pregătire este primul dintr-o serie de 10 module de pregătire națională, desfășurate pe parcursul a doi ani. Ulterior, cursanții își vor putea continua pregătirea pentru recunoașterea internațională a competențelor, devenind lideri montani internaționali (International Mountain Leader, una dintre cele două profesii de ghidare montană recunoscute în întreaga lume).

Ce este un ghid de drumetie montană?

Ghidul de drumetie montană este un profesiont recunoscut și calificat să conducă, să învețe și să sprijine turiștii, contra cost sau voluntar, în zonele amenajate sau neamenajate ale spațiului carpatic românesc, indiferent de altitudine, în afara zonelor care necesită echipament tehnic pentru progresie. Standardul național de formare pentru profesia de ghid de drumetie este aliniat standardului UIMLA.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels