Societatea Ghizilor și Liderilor Montani, asociație profesională română afiliată UIMLA, și Alpin Expe, magazin de echipamente outdoor, camping, alpinism și escaladă, au încheiat un parteneriat pentru sprijinirea și buna desfășurare a cursului de formare pentru profesia de International Mountain Leader – ghid internațional de drumeție montană – promoția 2024-2026.

alpin expePovestea Alpin Expe apare la începutul anilor ’90, când fondatorul companiei, Viorel Lascu, a întemeiat o școală de speologie. Aceasta a evoluat rapid într-un importator de echipamente de speologie de cea mai bună calitate, orientându-se ulterior spre domenii precum alpinism și cățărare, drumeție, canyoning și rafting, dar și lucru și salvări la înălțime.

În 2002 apare brand-ul Alpin Expe, magazinul de outdoor care comercializează echipamente montane. În prezent, magazinul are două sedii fizice în Oradea și Cluj-Napoca, și un magazin online, deservind astfel mii de clienți din întreaga țară.

Alpin Expe este în prezent importator oficial și reprezentant în România pentru brand-uri precum: ORTOVOX, CAMP, TURBAT, EDELRID, MOUNTAIN EQUIPMENT, OCUN, BEAL, CLIMBING TEHNOLOGY, TSL OUTDOOR, ADVENTURE MENU.

Societatea Ghizilor si Liderilor Montani (SGLM) ”Carpați” s-a înființat informal în 2010, din inițiativa mai multor ghizi montani activi profesional, care au simțit nevoia dezvoltării și perfecționării profesiei de ghid montan în România, conform cerințelor internaționale din prezent. SGLM este prima asociație profesională a ghizilor și liderilor montani din România care este recunoscută pe plan internațional, fiind afiliată la Union of International Mountain Leaders Associations (UIMLA) încă din 2013. În 2017, Societatea Ghizilor a devenit membru UIMLA cu drepturi depline.

curs ghid drumetieCursul de formare pentru profesia de ghid internațional de drumeție – International Mountain Leader – urmează un program de pregătire conform cu standardele internaționale și este structurat în 10 module naționale și 2 module internaționale, acoperind astfel toate cunoștințele și abilitățile pe care un ghid de drumeție trebuie să le deprindă:

  • planificarea, organizarea și gestionarea turelor montane;
  • asigurarea siguranței grupului în teren stâncos sau pe zăpadă;
  • evaluarea și gestionarea riscurilor specifice pe timp de vară și iarnă;
  • navigația în teren montan neamenajat;
  • supraviețuirea în teren montan, improvizarea unui bivuac în condiții de vară și iarnă;
  • primul-ajutor în condiții outdoor.

În urmă cu o lună a început a cincea promoție de formare a viitorilor ghizi internaționali de drumeție montană din România, promoție care se va desfășura în perioada 2024-2026. Demararea acestui parteneriat dintre SGLM și Alpin Expe reprezintă nu doar recunoașterea calității deosebite pe care acest curs o oferă, ci și încununarea bunelor relații de care cele două entități s-au bucurat de-a lungul timpului.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels