Săptămâna trecută a avut loc, în munții Parâng, un nou modul de pregătire pentru actuala generație de cursanți ai cursului nostru de formare pentru profesia de ghid de drumeție – lider montan internațional.

Tematica modulului de curs din Parâng a fost axată pe consolidarea temeinică a cunoștințelor dobândite în cadrul modulelor anterioare de iarnă, din Rodnei și Retezat. Exercițiile de căutare a victimelor îngropate în avalanșă, atât individual, cât și în echipă, cu acordarea primului ajutor victimei, au primit o atenție deosebită. S-au exersat, în mod teoretic, dar și practic, alegerea rutei în condiții de iarnă și evaluarea riscului de avalanșă prin diverse metode. De asemenea, nu au lipsit nici exercițiile de navigație și tura de anduranță, desfășurată într-un superb decor încărcat de zăpadă, nu fără problemele și provocările specifice acestei perioade a anului. Ca în fiecare tură desfășurată în cadrul modulelor noastre de curs, grupul de “turiști” este condus de fiecare cursant, prin rotație, punându-se accent pe management-ului grupului și pe gestionarea adecvată a situațiilor diverse ce pot apărea.

Actuala generație de aspiranți International Mountain Leader schimbă curând decorul și se pregătește pentru vară și examenul ce va urma în acest an, fiecare probă fiind eliminatorie.

Ce este un International Mountain Leader, un ghid internațional de drumeție montană?
Este un profesionist recunoscut și calificat să însoțească, să învețe, să sprijine și să își instruiască clienții, contra cost sau voluntar, în toate zonele montane din întreaga lume, fără restricții de anotimp și altitudine, până la limita zăpezii permanente și în zone care nu necesită echipament tehnic de cățărare și alpinism pentru progresie. Profesia de lider montan internațional este standardizată și reglementată prin UIMLA, Uniunea Asociațiilor de Lideri Montani Internaționali, una dintre cele două federații internaționale de profesioniști în ghidarea montană.

În perioada 19-21 mai va avea loc sesiunea de admitere pentru următorul curs de formare profesională pentru profesia de ghid de drumeție – lider montan internațional. Dacă ești interesat să devii un profesionist montan recunoscut la nivel internațional, cu drept de muncă în întreaga lume, te rugăm să ne contactezi.

 

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels