În cursul săptămânii trecute, actuala generație de aspiranți IML – International Mountain Leader, ghid internaționali de drumetie montană – a trecut printr-un nou modul de pregătire de iarnă, desfășurat în munții Retezat.

Acest modul a continuat pregătirea specifică de iarnă începută în cadrul modulului precedent din munții Rodnei, fiind axat pe multă practică pentru navigația de zi și de noapte, căutarea și extragerea victimelor îngropate în avalanșă, studiul zăpezii, planificarea unei ture de iarnă și alegerea terenului în condiții de risc de avalanșă, precum și bivuacul într-un adăpost improvizat în condiții de iarnă.

Actuala generație de aspiranți IML își va continua pregătirea, în scurt timp urmând primele evaluări ale progresului făcut de fiecare cursant.

Ghidul internațional de drumeție montană – lider montan internațional este un profesionist recunoscut și calificat să însoțească, să învețe, să sprijine și să instruiască clienții, contra cost sau voluntar, în toate zonele montane din întreaga lume, fără restricții de anotimp și altitudine, până la limita zăpezii permanente și în zone care nu necesită echipament tehnic de cățărare și alpinism pentru progresie. În România, profesia este reprezentată de Societatea Ghizilor și Liderilor Montani, asociație profesională afiliată internațional începând cu anul 2013 în cadrul UIMLA.

În luna mai a acestui an se va organiza o nouă sesiune de admitere pentru cursul de formare pentru profesia de ghid de drumetie – lider montan internațional. Doritorii sunt rugați să ne contacteze pentru detalii.

Professional Writing Services for Professional Results Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Quality Writing Essays for Academic Accomplishment The Best Service to Write My Essay