În cursul săptămânii trecute a avut loc, în munții Rodnei, primul modul de pregătire de iarnă în cadrul actualei promoții de curs pentru lideri montani internationali – International Mountain Leaders, ghizi internaționali de drumeție montană.

Tematicile abordate de acest modul de pregătire IML au fost navigația montană în condiții de iarnă, de zi și de noapte, salvarea din avalanșă, bivuacul de iarnă și deplasarea în teren montan accidentat utilizând colțarii și pioletul.

Așa cum se obișnuiește în cadrul fiecăui modul al cursului de formare profesională pentru profesia de lider montan internațional organizat de Societatea Ghizilor, cursanții au luat contact cu profesioniștii montani locali, primind informații despre activitatea acestora și specificul zonei, detalii importante pentru un viitor profesionist în turismul montan. Astfel, în cadrul acestui modul, reprezentanți ai administrației Parcului Național Munții Rodnei și Salvamont Maramureș au fost invitați să își prezinte activitatea.

Actuala promoție de curs de lideri montani internationali își va continua pregătirea profesională în această iarnă.

Un International Mountain Leader este un profesionist recunoscut și calificat să însoțească, să învețe, să sprijine și să instruiască clienții, contra cost sau voluntar, în toate zonele montane din întreaga lume, fără restricții de anotimp și altitudine, până la limita zăpezii permanente și în zone care nu necesită echipament tehnic de cățărare și alpinism pentru progresie. Profesia este reprezentată la nivel mondial de UIMLA, organizație internațională din care Societatea Ghizilor și Liderilor Montani este membru cu drepturi depline începând cu anul 2017.

Professional Writing Services for Professional Results Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Quality Writing Essays for Academic Accomplishment The Best Service to Write My Essay