În cursul săptămânii trecute au avut loc două module de curs de pregătire pentru profesia de ghid de drumeție, unul internațional, alături de a patra generație de cursanți, și unul național, împreună cu a cincea generație de ghizi internaționali de drumeție montană formați de Societatea Ghizilor și Liderilor Montani.

Acest modul de pregătire națională a avut loc în munții Lotrului, Latoriței și Parâng și a abordat tematici importante în activitatea unui ghid de drumetie montană, precum:

  • navigația în teren montan amenajat și neamenajat, folosind atât harta și busola, cât și dispozitive electronice;
  • planificarea turelor de drumeție;
  • aspecte de meteorologie, faună și floră;
  • amenajarea unui adăpost improvizat în condiții de vară (bivuac).

Zona aleasă a oferit cursanților nu doar provocări legate de terenul neamenajat, condiții meteo diverse și dificile, ci și plăcerea de a descoperi colțuri ale Carpaților pe care nu avuseseră ocazia de a le vizita. Pregătirea generației a cincea de ghizi internaționali de drumeție montană – lideri montani internaționali continuă cu un nou modul în septembrie.

Promoția de curs de ghid de drumeție 2024-2026 este organizată în parteneriat cu Alpin Expe, magazin specializat în outdoor, speologie, camping, alpinism și cățărare.

Liderul montan internațional este un profesionist recunoscut și calificat să conducă, să învețe, să acorde suport, contra cost sau voluntar, turiștii din zonele montane din întreaga lume, indiferent de anotimp sau altitudine, până la limita ghețarilor și în afara zonelor care necesită echipament tehnic pentru progresie.

În octombrie organizăm admiterea pentru un nou curs de formare pentru profesia de ghid de drumeție montană (lider montan), cu posibilitatea de extindere a competențelor la nivel internațional. Cursul durează doi ani și este organizat de către SGLM, asociație profesională română afiliată cu drepturi depline în cadrul UIMLA din anul 2017.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels