Anunțăm cu bucurie menținerea parteneriatului de lungă durată cu Uniqa Asigurări, în efortul comun de a oferi asigurare pentru răspunderea civilă profesională pentru membrii săi. Dacă, până acum, această asigurare pentru răspunderea civilă profesională (RCP) acoperea doar activitățile desfășurate în cadrul standardului UIMLA (de altfel, un lider montan internațional este obligatoriu să dețină o poliță valabilă RCP), acum asigurarea este existinsă activităților de ghizi montani.

Astfel, începând cu sezonul 2024, ghizii montani din cadrul SGLM au acces la o asigurare de răspundere civilă profesională care acoperă și activitățile tehnice, precum alpinismul, cățărarea pe stâncă sau schiul de tură. Această inițiativă reprezintă un progres semnificativ în domeniul turismului montan din România, SGLM fiind prima și, până acum, singura organizație profesională a ghizilor montani care oferă o astfel de asigurare în țară.

Asigurarea acoperă eventualele prejudicii produse din culpa ghidului montan și este valabila inclusiv în zonele montane din Europa, excepție făcând statele în care profesia este reglementată, precum Austria, Germania, Elvetia, Italia, Franta,  Slovacia, Sloveniat etc., unde competențele ghidului montan român nu sunt recunoscute, însă și state precum Belarus, Ucraina sau Rusia.

asigurare profesionala ghizi montaniÎn prezent, beneficiarii acestei asigurări sunt exclusiv membrii SGLM. Cu toate acestea, Societatea Ghizilor își propune să extindă această facilitate și către alte asociații profesionale de ghizi montani.

Alături de recunoașterea calificării la nivel internațional (UIMLA) și modulul special de pregătire medicală de urgență în teren montan (SMURD), asigurarea de răspundere civilă profesională pentru toate activitățile ghizilor montani consolidează poziția SGLM ca lider în furnizarea serviciilor montane de înaltă calitate.

Ecusonul SGLM reprezintă un simbol al profesionalismului, garantând turiștilor că ghidul montan angajat este competent și responsabil. Acest demers subliniază angajamentul continuu al Societății Ghizilor și Liderilor Montani pentru îmbunătățirea pregătirii profesionale a membrilor săi și pentru oferirea unor servicii de cea mai înaltă calitate turiștilor români și străini.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels