Prin prezentul comunicat anunțăm că Societatea Ghizilor și Liderilor Montani a semnat un contract cu unul din cei mai mari jucători de pe piața de asigurări din România – Uniqa Asigurări, în vederea asigurării profesionale a membrilor săi, atunci când aceștia lucrează în teren montan.

Astfel, începând cu acest sezon (2019), calitatea de membru activ SGLM include automat asigurarea de răspunde civilă profesională (RCP). Prin intermediul acestei asigurări sunt acoperite eventualele prejudicii produse din culpa liderului montan, atât în munții din România cât și în alte zone montane din Europa.

În acest moment, asigurarea de răspundere civilă profesională acoperă doar membrii SGLM cu competențele profesionale obținute conform standardului internațional, recunoscute ca atare de către federația profesională internațională Union of International Mountain Leader Associations (UIMLA).

Această asigurare este o noutate absolută pentru România, în domeniului turismului montan, Societatea Ghizilor fiind prima și singura organizație profesională a ghizilor montani din țară care oferă asigurare profesională membrilor săi.

Astfel, alături de (1) recunoașterea calificării la nivel internațional (UIMLA) și (2) realizarea în România a unui  modul special de pregătire medicală de urgență în teren montan (SMURD), această asigurare de răspundere civilă profesională (3) este un nou pas de creștere a calității serviciilor oferite în turismul montan.

Ecusoanele SGLM și UIMLA sunt un simbol al profesionalismului și garantează calitatea serviciilor oferite de posesorul lor.

Avantajele semnării acestui contract de asigurare profesională sunt multiple, atât pentru membrii SGLM cât și pentru turismul montan național și turiști. Dintre acestea amintim:

  • cetățenii români care obțin calificarea profesională oferită de Societatea Ghizilor – International Mountain Leader (IML) se bucură de drepturi egale de muncă în întreaga lume și beneficiază de asigurare profesională în orice altă țară din cadrul UE și Europa;
  • turiștii au garanția că cel pe care l-au angajat în teren montan este calificat, competent, responsabil și poate fi tras la răspundere, inclusiv financiar, dacă este cazul. Vezi și Decalogul Clientului.
  • agențiile tour operator care oferă servicii în teren montan și lucrează cu membrii SGLM, au și pot oferi garanții suplimentare grupurilor de turiști;

Societatea Ghizilor lucrează încă de la înființare pentru creșterea pregătirii profesionale a membrilor săi (ghizi și lideri montani) și a calității serviciilor oferite turiștilor români sau străini care doresc să apeleze la serviciile unor profesioniști adevărați, cu competențe reale în teren montan, dincolo de diplome, atestate și pagini de Facebook.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels