În perioada 11 – 13 noiembrie a avut loc, în Croația, la poalele Parcului Național Paklenica, Adunarea Generală Anuală UIMLA. A fost prima întâlnire fizică a asociațiilor membre UIMLA după cea din 2019, organizată de Societatea Ghizilor și Liederilor Montani la Brașov.

În cadrul adunării au avut loc o serie de ateliere pe teme montane, la care au participat aproximativ 40 de delegați ai asociațiilor membre UIMLA și membrii ai asociației gazdă. Temele atelierelor au fost:

  • terenul specific IML și securitatea, atelier condus de Peter Chapman (BAIML);
  • sustenabilitatea în mediul montan, atelier condus de Marian Anghel (SGLM, vicepreședinte UIMLA);
  • comunicare și PR, atelier condus de Peter Mienes (NLAIML, secretar UIMLA);

În urma acestei Adunări Generale, Suedia devine membru UIMLA cu drepturi depline, iar Statele Unite ale Americii devin membru aspirant.

Totodată, în cadrul adunării s-au prezentat și proiectele HIKE!, un proiect european care își propune să dezvolte și să perfecționeze dezvoltarea profesională a liderilor montani internaționali din țările alpine (Franța, Italia, Germania, Austria și Elveția), și proiectul de mobiliate, care își propune armonizarea legislației în vederea mobilității trans-frontaliere pentru ghizii montani și liderii montani internaționali.

UIMLA (Uniunea Asociațiilor de Lideri Montani Internaționali) este federația profesionale recunoscută și acceptată la nivel internațional pentru reglementarea și standardizarea profesiei de lider montan internațional (International Mountain Leader, ghid internațional de drumeție montană). UIMLA numără, în acest moment, 22 de membri cu drepturi depline și 7 membri aspiranți. România, prin SGLM, este membru UIMLA cu drepturi depline începând cu anul 2017.

Delegatul SGLM la Adunarea Generală UIMLA 2022 a fost Călin Stan, ales recent președinte al asociației.

 

Professional Writing Services for Professional Results Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Quality Writing Essays for Academic Accomplishment The Best Service to Write My Essay