schi de tura. Bucegi

Decalogul clientului” este un material produs de Comisia Tehnică a Societății Ghizilor, în sprijinul turiștilor care doresc să apeleze la serviciile unui ghid montan în Carpații românești.

În acest decalog – care este o premieră pentru țara noastră, sunt sintetizate 10 lucruri importante de știut atunci când se angajează un ghid montan în România. Totodată, în text sunt prezentate pe larg cele 10 puncte și explicate pe înțelesul tuturor.

Terenul montan este unul complex, cu multe variabile și neprevăzute. De aceea, peste tot în lumea civilizată, ghidul montan este o persoană competentă, pregătită după un standard recunoscut oficial și conectată la realitatea turistică națională și internațională.

În ultimii ani, în Carpații românești au apărut mai multe incidente și chiar accidente mortale în cadrul unor grupuri organizate și conduse de ghizi autorizați sau mai grav, necalificați și frauduloși.

Piața românească în domeniul turismului montan activ este în creștere. În mediul online dar și prin stațiunile de la poalele muntelui, se observă tot mai multe oferte comerciale, un lucru extrem de pozitiv!

Dar multe oferte sunt realizate de persoane necalificate și oferă informații trunchiate, eronate și chiar false, bazându-se pe lipsa de educație în domeniul montan a turistului român și pe dorința acestuia de a prinde ”chilipiruri” fără să mai fie atent pe mâinile cui își lasă copiii (sau pe el însuși!) în teren montan accidentat.

Ca asociație profesională afiliată internațional, Societatea Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM) vine în informarea publicului român cu privire la profesia de ghidare pe munte.

Decalogul clientului (citește materialul detaliat)

  1. Competențele ghidului montan trebuie să fie recunoscute de statul român
  2. Ghidul montan trebuie să aibă o formă legală de muncă
  3. Ghidul montan trebuie să aibă competențe practice de prim ajutor în teren montan
  4. Ghidul montan trebuie să fie membru al unei asociații profesionale
  5. Ghidul montan trebuie să participe periodic la CPD
  6. Tur operatorul trebuie să funcționeze legal
  7. Un site online trebuie să ofere informații detaliate și complete
  8. În teren montan raportul ghid : clienți trebuie să fie optim
  9. Ghidul montan trebuie să protejeze mediul montan
  10. Ghidul montan trebuie să ofere informații corecte.
Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels