UIMLA_02

România a devenit țară membru cu drepturi depline în cadrul Uniunii Asociațiilor de Lideri Montani Internaționali (UIMLA – Union of International Mountain Leader Associations), fiind reprezentată în acest for profesional internațional de către Societatea Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM).

Sigla UIMLASâmbătă – 8 aprilie 2017, în cadrul adunării generale a UIMLA ce a avut loc lângă Geneva, delegații țărilor membre UIMLA au votat în unanimitate acceptarea României ca membru cu drepturi depline în cadrul Uniunii.

România devine astfel a patra țară din Convenția Carpatică, alături de Cehia, Polonia și Slovacia, ce aderă la acest for internațional al liderilor montani, respectiv a 17- cea țară montană la nivel mondial.

Care sunt avantajele afilierii internaționale a României?

Acest moment istoric pentru turismul montan din România survine după patru ani de când țara noastră și-a exprimat oficial intenția de a se afilia la UIMLA și după șase ani de la primele contacte.

Afilierea internațională, respectiv cuplarea țării noastre la fluxul turistic montan internațional, a fost unul din obiectivele externe urmărite de către Societatea Ghizilor încă de la înființare.