UIAGMUIAGM este împreună cu UIMLA, una din cele două federații profesionale internaționale ale ghizilor de munte. Cele două federații profesionale sunt complementare și colaborează eficient în gestionarea activității profesionale în zona montană, la nivel mondial.

În acest moment, România este afiliată la UIMLA prin intermediul Societății Ghizilor, dar nu este afiliată la UIAGM.

UIAGM reprezintă interesele profesionale ale ghizilor montani de altitudine, în timp ce UIMLA reprezintă interesele profesionale ale Liderilor Montani Internaționali (IML).

Recent, la finalul lunii februarie 2016, a avut loc primul examen de admitere organizat de UIAGM pentru țările din Europa de Est care nu au asociații membre.

Examenul a avut loc la finalul lunii februarie (25-28.02.2016) în Făgăraș (gheață/schi) și în Cheile Turzii (stâncă).

Mai multe informații despre această evaluare se pot afla pe blogul lui Cosmin Andron, cel care a reușit să aducă această examinare în România, de unde preluăm și noi câteva informații.

La Bâlea Lac au participat peste 45 de persoane din Europa de Est și de Sud, iar printre aceștia se aflau cei 35 de candidați din șase țări: România (14), Grecia (8), Bulgaria (7), Turcia (3), Cipru (2) și Ungaria (1).

În urma examinării, au trecut testul de admitere pentru formarea UIAGM 12 candidați: 8 din România, 2 din Bulgaria, 1 din Grecia și 1 din Cipru.

Formarea profesională va avea loc în cadrul unei asociații trans-naționale, creată special pentru cursanții și viitorii ghizi UIAGM din Europa de Est și anume ”East European Mountain Guides Association”.

Apartenența la EEMGA nu este incompatibilă cu apartenența la asociațiile profesionale naționale, însă este condiționată fie de statutul de ghid UIAGM, fie de statutul de candidat admis în urma unei probe de selecție pentru cursurile UIAGM.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder
Professional Writing Services for Professional Results Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Quality Writing Essays for Academic Accomplishment The Best Service to Write My Essay