20170321_105848

În a doua jumătate a lunii martie a.c. în munții Tatra Înaltă din Slovacia – Polonia am organizat primul modul internațional de pregătire a liderilor montani români, ca parte a cursului de formare profesională ”International Mountain Leader” (IML) pe care SGLM în desfășoară în România.

Pe parcursul mai multor zile în partea estică a masivului Tatra, s-au făcut numeroase exerciții practice precum navigația montană în teren necunoscut și neamenajat, ture de alpinism clasic sau căutarea unor victime în avalanșă.

De asemenea, am organizat o simulare de accident cu grup de turiști români în munții Tatra Înaltă, acțiune desfășurată în colaborare cu asociația slovacă a liderilor montani (SAHS) și cu serviciul de salvare montană (HZS) din Tatra cărora le mulțumim încă o dată pentru excelenta colaborare.

Pe lângă acestea, la poalele munților Tatra viitorii lideri montani români au avut posibilitatea să discute direct cu membrii echipei de salvare montană și să viziteze sediul serviciului din Stary Smokovec.

În partea a doua a cursului am dat curs invitației colegilor IML din Polonia, care ne-au fost gazde primitoare în Tatra poloneză și în Zakopane, cea mai importantă stațiune montană din Tatra poloneză.

Mulțumim încă o dată tuturor prietenilor și colegilor IML din Slovacia și Polonia care ne-au ajutat să organizăm în bune condiții acest modul internațional, în special lui: Marcel Kubinsky, Peter Svatojansky, Milan Tomaskovic, Jaroslaw Figiel, Zosia Bachleda, Kasia Jamroz.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels