SMURD. Curs IMLPregătirea medicală pentru situații de urgență – mai ales în terenul montan unde lipsește ajutorul de specialitate, este o parte importantă (esențială chiar!) din formarea profesională a membrilor Societății noastre, ghizi și lideri montani.

În perioada 13-15 noiembrie 2015, membrii SGLM și toți aspiranții IML au participat la un curs de prim ajutor cu specific outdoor – unic în România de azi, organizat în parteneriat cu cei mai buni din țară: SMURD – Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare.

În cadrul cursului desfășurat la sediul SMURD din Tg. Mureș (primul centru SMURD din România, inaugurat în 1990), printre multe altele s-au învățat:

– ”Basic Life Suport” (BLS);

– traumele,

– sistemul circulator,

– anatomia aparatului locomotor,

– lanțul supraviețuirii, parte din sistemul medical de urgență,

– funcționarea serviciului de urgență 112,

– condițiile de salvare cu elicopterul,

– managementul accidentului în teren montan.

Pregătire medicală pentru membrii SGLMVezi mai multe fotografii din cadrul cursului.

Toate temele și problemele luate în discuție au fost adaptate activității montane, specifice terenului abrupt și dificil.

De asemenea, în cadrul cursului de prim ajutor participanții au avut ocazia să vadă și să analizeze în detaliu un elicopter de salvare SMURD, inclusiv să discute cu echipajul – partenerii noștri din aer, în caz de urgență.

Un curs de prim ajutor cu totul deosebit, cu informații concrete, bine structurate și excelent prezentate.

Mulțumim SMURD!

Mulțumim Cristi!

Categories: Știri

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder
Professional Writing Services for Professional Results Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Quality Writing Essays for Academic Accomplishment The Best Service to Write My Essay