primul ajutor. Targu Mures. SMURD

În perioada 24-26 noiembrie a.c. am organizat modulul special de pregătire medicală pentru toți membrii Societății Ghizilor: ghizi și lideri montani internaționali, aspiranții ghizi și IML, precum și simpatizanții Societății.

Vezi categoriile de membri SGLM

Ca și ultima dată, cursul s-a desfășurat la Centrul de Pregătire SMURD de la Târgu Mureș, fiind realizat în colaborare cu cei mai buni în domeniul medicinei de urgență din România.

O echipă de patru medici – lectori au prezentat teoretic și practic principiile de bază ale primului ajutor în teren montan, abordându-se teme diverse precum BLS, traume, probleme medicale specifice de vară/iarnă și SNUAU.

Nu în ultimul rând, au avut loc discuții ample cu echipajul de serviciu de pe elicopterele SMURD care intervin în teren montan privind comunicarea sol – aer, modul de alarmare și intervenție.

Două zile esențiale de pregătire medicală, pentru ca membrii noștri să fie capabili să gestioneze un eventual incident sau accident în teren montan, să fie capabili să acorde primul ajutor și să comunice cu echipele de salvare.

Cu această ocazie mulțumim încă o dată celor de la SMURD pentru buna colaborare și în special celor patru lectori care au gândit și pregătit acest modul special pentru noi:

  • dr. Bogdan Csillag;
  • dr. Apor Bartos;
  • dr. Doru Archiudean;
  • dr. Liana Zaharia
Professional Writing Services for Professional Results Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Quality Writing Essays for Academic Accomplishment The Best Service to Write My Essay