Polonia. Curs IML

La finalul lunii februarie și începutul lunii martie, asociația ghizilor și liderilor montani din Polonia a desfășurat două module de pregătire profesională în Carpații românești, zona Brașov – Zărnești.

Cu suport din partea Societății Ghizilor (Marian Anghel), colegii polonezi au făcut diferite ture și exerciții specifice profesiei în mai multe locuri din munții Piatra Craiului, Postăvaru, Bucegi și Baiului.

Schimburile profesionale transfrontaliere sunt extrem de interesante și importante în cazul profesiilor recunoscute internațional. Mai ales în cazul meseriilor legate de munte (lider sau ghid montan), este important să se colaboreze extern, deoarece fiecare țară – asociație profesională – își dezvoltă diferite tehnici și metode de rezolvare a unor probleme specifice care sunt comune.

Vizita IML-iștilor polonezi este o premieră pentru turismul montan românesc.

Este pentru prima dată când o asociație profesională a liderilor montani din altă țară (Polonia) vine în Carpații românești special pentru a-și pregătire membrii și cursanții lor pe specificul munților noștri.

Cu o tradiție bogată în turismul montan și alpinism, spre deosebire de România, asociația poloneză și-a ridicat standardul profesional și s-a afiliat federației internaționale UIMLA imediat ce a avut ocazia, la începutul anilor 90.

Ca urmare a deschiderii țării noastre către piața internațională de turism montan, o dată cu recunoașterea profesiei românești și afilierii României la UIMLA, tot mai multe asociații profesionale membre în uniunea internațională și-au anunțat dorința de a ne vizita țara, pentru viitoare activități turistice în Carpați.

Aceasta nu este prima colaborare între Societatea Ghizilor din România și asociația poloneză.

În iarna 2016/2017, aspiranții IML români și-au desfășurat activitatea în Tatra Înaltă, unde au beneficiat de suportul polonez și slovac, țări vecine care-și împart munții Tatra.

O colaborare benefică mai ales în contextul în care România și Polonia sunt țări semnatare și partenere în cadrul ”Convenției Carpatice

Professional Writing Services for Professional Results Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Quality Writing Essays for Academic Accomplishment The Best Service to Write My Essay