O nouă generație de lideri montani internationali români a primit insigna și diploma de absolvire în cadrul Galei Sociețătii Ghizilor și Liderilor Montani, ceremonie desfășurată în data de 2 iulie, în Cluj-Napoca.

Cei nouă absolvenți au încheiat cu succes un exigent program de formare profesională, desfășurat pe o perioadă de peste 2 ani. Aceștia sunt:

  • Andrei Badea, București
  • Alin Ciulă, Timișoara
  • Ioan Cornea, Cluj-Napoca
  • Iuliana Enache, Chamonix (Franța)
  • Radu Jlobnițchi, București
  • Andrei Pop, Cluj-Napoca
  • Marius Popa, Cluj-Napoca
  • Cristina Vlădescu, Chamonix (Franța)
  • Laura Žilka, Polná (Cehia)

Ceremonia de absolvire s-a desfășurat în sala Muzeului Etnografic Cluj-Napoca și a oferit publicului câteva prezentări cu tematică montană – conceptul de lider montan internațional, profesia din perspectiva femeilor care o aleg și istoria turismului montan în Carpații românești.

Proaspeții absolvenți lideri montani internationali, dar și membrii mai vechi ai Societății Ghizilor și Liderilor Montani au fost îmbrăcați în uniforme inspirate de cele purtate de călăuzele de odinioară, ca un omagiu adus celor care au făcut primii pași în dezvoltarea turismului montan din țara noastră.

Liderul montan internațional sau ghidul internațional de drumeție montană este instruit și examinat conform standardului UIMLA (Union of International Mountain Leader Associations). Pentru liderii montani români, probele de examinare constând în navigație în condiții dificile, supraviețuire în adăposturi improvizate (iarna și vara), căutarea victimelor în avalanșă, siguranța în teren stâncos și probe teoretice pe teme de meteorologie, legislație, cultură și educație montană, prim ajutor și altele. În total au fost peste 1000 de ore de pregătire, atât în țară, cât și în străinătate.

Societatea Ghizilor și Liderilor Montani este o asociație profesională de ghizi montani și ghizi de drumeție montană afiliată internațional în cadrul UIMLA cu drepturi depline din anul 2017. Societatea își propune impunerea unui nivel ridicat de profesionalism în rândul celor care practică profesiile de ghid montan și ghid de drumeție și, totodată, de a promova un turism montan responsabil, sustenabil și în condiții de siguranță.

Professional Writing Services for Professional Results Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Quality Writing Essays for Academic Accomplishment The Best Service to Write My Essay