În perioada 15-20 mai 2018, în munții Vrancei s-a desfășurat un nou modul de pregătire a viitorilor lideri montani români, cu recunoaștere internațională – ”International Mountain Leader” (IML).

Acesta a fost primul modul de vară, dedicat în special pregătirii cursanților pentru lucrul cu clienții în teren montan acvatic și stâncos, învățarea și realizarea de metode/tehnici specifice.

Pe lângă acestea, în cadrul acestui modul s-au făcut și multe alte activități teoretice și practice precum:

  • navigație montană,
  • managementul grupului,
  • meteorologie,
  • managementul riscului
  • bivuacul în condiții improvizate.

Vezi mai multe poze.

Tura de anduranță a presupus parcurgerea a aprox. 45km pe trasee amenajate dar și în afara lor, cu busola și harta, terenul fiind excelent pentru acest tip de exerciții în sălbăticie.

Pentru că turele pe munte în Carpații românești presupun și întâlniri neașteptate cu animalele sălbatice, cu ultra mediatizatele întâlniri cu ursul dar nu numai, la acest modul am avut ca invitați speciali, delegați din partea Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) din Focșani, Vrancea – Teodora Sin, Andrea Gazzola.

Aceștia au prezentat pe larg studiile lor cu privire la carnivorele din România (lup, urs, râs), realizate în special în Carpații Orientali care încă mai au importante zone greu accesibile și sălbatice, mai puțin turistice.

De asemenea, un al invitat important la acest modul a fost Marius Coviltir, din partea serviciului Salvamont Vrancea, care a susținut o prezentare despre istoria serviciului Salvamont național/local și problemele specifice zonei munților Vrancei, lipsa de semnal telefonic (respectiv de comunicare) pe suprafețe mari fiind una din ele.

Mulțumim încă o dată tuturor invitaților care au dat curs invitației noastre de a veni în fața viitorilor IML-iști români pentru a-și prezenta activitatea și problemele specifice.

 

 

 

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels