Săptămâna trecută a avut loc un nou modul de pregatire IML – International Mountain Leader, ghid internațional de drumeție montană în zona munților Bucegi – Piatra Craiului.

Acest modul de pregatire IML a avut ca tematică recapitularea și consolidarea principalelor tehnici de vara specifice ghidului de drumeție – lider montan internațional, precum securitatea în teren stâncos, navigația în teren montan neamenajat, dar și tehnici generale, precum planificarea unei ture, gestionarea optimă a grupului de turiști și a situațiilor limită, acordarea primului ajutor și altele. Totodată, în conformitate cu nou standard ocupațional pentru profesia de ghid de drumeție, bicicleta și-a făcut apariția în cadru practic, într-un circuit de peste 25km pe dealurile munților Perșani.

În luna septembrie va avea loc examenul de vară pentru actuala generație de aspiranți IML, probă eliminatorie. Cei care vor promova această etapă își vor continua parcursul de pregatire IML cu examinarea de iarnă și pregătirea internațională.

Ce este un ghid internațional de drumeție – lider montan internațional?

Ghidul internațional de drumeție – International Mountain Leader este un profesionist recunoscut și calificat să însoțească, să învețe, să sprijine și să instruiască clienții, contra cost sau voluntar, în toate zonele montane din întreaga lume, fără restricții de anotimp și altitudine, până la limita zăpezii permanente și în zone care nu necesită echipament tehnic de cățărare și alpinism pentru progresie. Organizația umbrelă este UIMLA, federație internațională care reunește toate asociațiile naționale ale liderilor montani internaționali. Societatea Ghizilor și Liderilor Montani este membru UIMLA cu drepturi depline din anul 2017.

Tot în luna septembrie a acestui an va avea loc o nouă sesiune de examinare pentru admiterea la următorul curs de formare pentru profesia de ghid de drumeție – lider montan internațional. Cei care doresc o carieră montană la nivel internațional sunt rugați să ne contacteze.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels