Săptămâna trecută a avut loc, în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, un nou modul de pregătire pentru profesia de International Mountain Leader (IML) – ghid internațional de drumeție montană.

Principalele teme abordate în cadrul acestui modul de pregătire profesională au fost securitatea în teren stâncos, traversarea torenților și navigația în teren montan cu ajutorul hărții și busolei.

Totodată, s-au atins și aspecte legate acordarea primului ajutor în cadru montan și nutriția și hidratarea în condiții de efort fizic, cunoștințe de bază pe care un profesionist în domeniul montan trebuie să le aibă. Întâlnirile cu profesioniștii montani locali au continuat și în cadrul acestui modul, membrii formației Salvamont Gheorgheni fiind invitați să prezinte activitatea lor și principalele provocări din zonă. Mai mult de atât, fiindcă drumeția este strâns legată de locurile vizitate, cursanții au avut ocazia să cunoască obiceiurile și tradițiile zonei într-un mod inedit, extinzându-și orizontul cultural pentru viitoarea lor profesie.

Cursul de formare profesională IML continuă câteva module de iarnă.

Un lider montan internațional (International Mountain Leader, ghid internațional de drumeție montană) este un profesionist recunoscut și calificat să însoțească, să învețe, să sprijine și să instruiască clienții în zonele montane din întreaga lume. Competențele sale sunt recunoscute în toate anotimpurile, fără limită de altitudine, însă exclud zonele care necesită echipament tehnic de alpinism sau cățărare pentru înaintare. Profesia este reprezentată la nivel internațional de UIMLA, organizație din care România, prin Societatea Ghizilor și Liderilor Montani, este membru cu drepturi depline începând cu anul 2017.

Professional Writing Services for Professional Results Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Quality Writing Essays for Academic Accomplishment The Best Service to Write My Essay