Întâlniriea tehnica de reciclareÎntâlnirile tehnice de reciclare, ale membrilor SGLM, au rolul de aducere la zi și îmbunătățire a cunoștințelor tehnice. În cadrul lor sunt prezentate și exersate ultimele noutăți în materie de echipament, manevre și metode de lucru.

Ultima întâlnire tehnică a avut loc luna iunie 2014 în Zărnești (Brașov), activitățile practice desfășurându-se pe durata a două zile, în zonele învecinate: Măgura Branului (navigație montană), versantul Itvig (cățărare pe stâncă).

Pe lângă două zile pline de acțiune, s-au discutat și aspecte administrative ale Societății, printre care:

–        o prezentare pe larg privind activitatea recentă a UIMLA la care SGLM este membru afiliat și stabilirea reprezentaților oficiali la congresul din toamnă, care va avea loc în Polonia;

-continuarea procesului de îmbunătățire a vizibilității Societății, ca organizație profesională, prin creșterea nivelului de colaborare cu autoritățile în domeniul turismului;

-afilieri și colaborări la nivel organizațional, cu alte asociații naționale implicate în turismul montan;

Întâlniriea tehnica de reciclareDe asemenea, la această întâlnire tehnică s-a pus în valoare colaborarea stabilită între Societatea Ghizilor și Rucksack Shop (link: www.magazin.rucksack.ro), magazin specializat în echipament montan profesionist.

Rucksack Shop este reprezentatul în România a unor branduri consacrate internațional, dacă ar fi să amintim doar rucsacii de avalanșă ABS, echipamentul de cățărare Wild Country sau șosetele impermeabile Sealskinz.

Concret, toți ghizii prezenți la întâlnire au primit spre testare și utilizare gratuită, șosete impermeabile Sealskinz, absolut utile în condițiile în care vremea a fost ploioasă.

Sperăm ca această colaborare profesională cu Rucksack Shop – sponsor oficial al SGLM, ca și cu alte posibile firme din România, să continue la fel de fructuos și pe viitor.

Următoarea întâlnire tehnică a ghizilor montani membri SGLM a fost stabilită pentru luna martie 2015.

Categories: Știri

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder
Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels