Anunțăm deschiderea înscrierilor la cele două cursuri de formare profesională pe care le organizează Societatea Ghizilor și Liderilor Montani pentru ciclul de pregătire 2019 – 2021:

Cursurile profesionale organizate de noi au o durată între minim 1 an (ghid montan) și maxim 4 (liderul montan) fiind o combinație de module de pregătire în țară și internațional, cu module eliminatorii de examinare.

Cei interesați să obțină maxima competență în țară (ghid montan) și competențe internaționale (IML) se pot înscrie în paralel la cele două cursuri, anumite module de pregătire fiind comune.

Înscrierea la cursurile SGLM presupune parcurgerea următoarelor etape:

  1. depunerea dosarului cu actele inițiale (online), la secretariatul SGLM;
  2. achitarea taxei de evaluare de 500lei în contul SGLM, dacă dosarul este acceptat;
  3. probă de evaluare teoretică: interviu cu comisia de evaluare, test grilă cunoștințe generale despre munte/turism montan;
  4. probe de evaluare fizică (aspiranți lideri/ghizi) și tehnice (ghizi).

Dacă nu sunt îndeplinite condițiile minime cerute de SGLM, candidații pot fi respinși la oricare din etapele de mai sus.

Etapele 1-2 au loc pe parcursul lunii septembrie.

Termen limită pentru depunerea dosarelor de înscriere: 30 septembrie.

Etapele 3 – 4 vor avea loc în a doua jumătate a lunii octombrie în zona Brașov, perioada exactă și locația urmând să fie anunțată celor acceptați după prima etapă de selecție, după 1 octombrie a.c.

Facilități:

Persoanele care lucrează în teren montan (salvator montan calificat, jandarm montan, vânător de munte, ranger arie protejată) și doresc să se înscrie la unul din cursurile noastre profesionale, sunt rugate să contacteze direct secretariatul, pentru a afla facilitățile de care beneficiază.

Secretariatul SGLM:

Adrian GLĂVAN, 0744.26.17.37

adi.glavan (at) par-alpingrup.ro

 

SGLM este singura asociație profesională a ghizilor și liderilor montani din România care este recunoscută pe plan internațional, fiind afiliată la Union of International Mountain Leaders Associations (UIMLA) din 2013.

Cursurile profesionale organizate de SGLM sunt recunoscute la nivel național de către Autoritatea Națională de Calificare (ANC) și Ministerul Turismului și la nivel internațional de către UIMLA, cetățenii români absolvenți ai cursurilor IML având drept de muncă pe tot teritoriul UE și în întreaga lume.

La ultimul examen de intrare în cursurile profesionale SGLM (2017) au fost acceptați 1 din 4 candidați inițiali (sub 25%) iar după doi ani de pregătire în țară și internațional au finalizat cursul IML și au obținut competențele internaționale 63,6%  din cursanți.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels