În urmă cu câteva zile s-a încheiat un nou modul de pregătire din cadrul cursului de ghid internațional de drumetie montană, organizat de Societatea Ghizilor și Liderilor Montani în perioada 2022 – 2024.

Desfășurat în Piatra Craiului, acest modul de pregătire profesională a avut ca subiect principal siguranța în teren stâncos, cu echipament și tehnici adaptate pentru contextul de drumeție, în conformitate cu standardul internațional. Astfel, un ghid internațional de drumetie are cunoștințele necesare pentru a-și asigura clienții în situații excepționale, în zone stâncoase, utilizând coarda, carabinierele și buclele de chingă, dar nu și hamul de cățărare.

Alte tematici abordate în cadrul modulului de pregătire din Piatra Craiului au fost navigația montană cu harta și busola, bivuacul improvizat și protecția mediului.

În cadrul modului au avut loc întâlniri cu reprezentanți ai Administrației Parcului Național Piatra Craiului și ProPark – Fundația Pentru Arii Protejate.

Cursul de ghid internațional de drumetie montană organizat de Societatea Ghizilor și Liderilor Montani durează 2 ani și constă în module de pregătire de 5-7 zile, desfășurate în zone montane din România și din afara țării.

Ghidul internațional de drumetie (International Mountain Leader) este un profesionist recunoscut și calificat să conducă, să învețe, să sprijine și să instruiască clienții, contra cost sau voluntar, în toate zonele montane din întreaga lume, fără restricții de anotimp și altitudine, până la limita zăpezii permanente și în zone care nu necesită echipament tehnic de cățărare și alpinism pentru progresie. Organizația internațională reprezentativă este UIMLAUnion of International Mountain Leader Associations, în cadrul căreia Societatea Ghizilor și Liderilor Montani este membru cu drepturi depline din 2017, fiind prima asociație profesională de profil din România care se afiliază internațional.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels