În perioada noiembrie 2017 – iunie 2019, Societatea Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM) a organizat cursul de formare profesională ”International Mountain Leader” (IML).

Pentru acest curs recunoscut internațional, la examenul de intrare din toamna 2017 au candidat 13 persoane, adică 22,8% din totalul dosarelor trimise inițial, iar 11 persoane au trecut probele examenului și au fost acceptate efectiv să înceapă formarea profesională.

Pe parcursul celor aproximativ doi ani de pregătire s-au desfășurat mai multe module de pregătire și verificare a cunoștințelor, vara și iarna, în diferite zone montane din Carpații românești: Harghita, Bucegi, Vrancea, Trascău, Piatra Craiului, Făgăraș, Perșani, Cindrel, Ciucaș, Buila Vânturarița. De asemenea au avut loc și module internaționale în munții Tatra Înaltă (Slovacia) și Rodopi (Bulgaria).

În total, în acest curs profesional au fost peste 1.200 de ore de pregătire teoretică și mai ales practică, susținute de lectorii SGLM în colaborare cu partenerii noștri, administrații de arii protejate, echipe Salvamont, servicii SMURD sau Jandarmerie Montană.

În urma celor două examene finale, de iarnă și de vară, au absolvit cursul 63,6% din persoanele înscrise inițial, la care se adăugă persoane venite pe altă filieră de formare profesională (non SGLM) și restanțieri IML din anii precedenți.

Absolvenții IML generația 2017 – 2019 sunt următorii:

  1. Cojocari Alexandru, Chișinău, R. Moldova;
  2. Cosma Cristian Gabriel, București;
  3. Doagă Alexandru, București;
  4. Iepure Alexandru Mircea, Alba Iulia;
  5. Musteață Bogdan, Iași;
  6. Pop Iulia, Alba Iulia;
  7. Pănescu Iulian, Sibiu:
  8. Sava Sebastian, Iași;
  9. Stan Călin Cristian, Timișoara;
  10. Stoenică Ilinca Mihaela, Breaza;

Cursul de formare profesională organizat de Societatea Ghizilor și Liderilor Montani este recunoscut la nivel național de statul român (Ministerul Turismului) și la nivel internațional de către Union of International Mountain Leader Associations (UIMLA), federație profesională cu sediul în Franța care reglementează dreptul de muncă transfrontalier în domeniul drumeției montane.

Absolvenții acestui curs unic în România, au dreptul legal de muncă pe munte ca ”International Mountain Leader” atât în cadrul UE cât și în întreaga lume.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels