La finalul lui ianuarie, pe durata a șase zile, s-a desfășurat evaluarea de iarnă a viitorilor Lideri Montani Internaționali (IML). Aceasta a fost a doua evaluare eliminatorie la finalul anului 1 de pregătire profesională (2017-2019), care practic permite sau nu accesul în anul 2.

Evaluarea a constat într-o serie de probe teoretice și practice din diferite domenii specifice precum nivologie, teoria avalanșelor, identificarea victimelor îngropate de zăpadă, navigația nocturnă, managementul grupului în condiții dificile, bivuacul în zăpadă (două nopți consecutive)…

La toate acestea s-a adăugat și o probă de anduranță fizică, adică între 35-45km de marș prin zăpadă (+2.500m diferență de nivel) prin zone izolate, cu înnoptare în condiții improvizate.

O calificare recunoscută internațional, așa cum este cea de ”International Mountain Leader” (IML) presupune și o pregătire profesională pe măsură.

Pe parcursul anului 2019, pe lângă modulele naționale, se vor desfășura și modulele de pregătire internațională, împreună cu colegii noștri din Union of International Mountain Leader Associations (UIMLA).

 

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels