În cursul săptămânii trecute, pe parcursul a cinci zile intense petrecute în zona munților Cindrel și Lotrului, a patra generație de aspiranți IML români a trecut printr-un examen de iarna pentru obținerea profesiei de ghid de drumeție – lider montan.

Evaluarea a fost realizată conform standardului UIMLA, organizația internațională care reglementează profesia de lider montan internațional și în care Societatea Ghizilor și Liderilor Montani este membru cu drepturi depline din anul 2017. Astfel, aspiranții IML au trecut prin probe eliminatorii privind toate competențele pe care un ghid de drumeție – lider montan trebuie să le aibă:

  • navigație în teren montan neamenajat, în condiții meteo diverse;
  • elemente de nivologie, studiul zăpezii și gestionarea riscului de avalanșă;
  • căutarea victimelor îngropate în avalanșă;
  • planificarea turei de iarnă și management-ul grupului;
  • bivuacul improvizat în condiții de iarnă;
  • cunoștințe teoretice solide în domeniul montan.

Pregătirea națională pentru profesia de ghid de drumeție – lider montan în cadrul SGLM constă în 8 module și două evaluări eliminatorii, respectiv un examen de vară și unul de iarna. Doar cei care promovează aceste examinări își pot continua pregătirea internațională, în vederea obținerii insignei de International Mountain Leader.

Liderul montan internațional (International Mountain Leader) este un profesionist format sub standardul UIMLA, una dintre cele două federații internaționale de profesioniști în ghidarea montană, fiind recunoscut și calificat să însoțească, să învețe și să instruiască turiștii, contra cost sau voluntar, în toate zonele montane ale lumii, fără restricții de anotimp sau altitudine, până la limita zăpezii permanente și fără a fi necesare echipamentul sau tehnicile de alpinism. Liderul montan este sinonim cu ghidul de drumeție montană.

Societatea Ghizilor și Liderilor Montani organizează cursuri de formare pentru profesia de ghid de drumeție, atât în cadru național, cât și internațional, fiind membru cu drepturi depline în cadrul UIMLA – Union of International Mountain Leader Associations. În această lună, o nouă generație de aspiranți își va începe pregătirea profesională.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels