În perioada 8-11 noiembrie a.c. a avut loc congresul internațional UIMLA în minunata localitate Poprad, Slovacia, la poalele munților Tatra Înaltă.

Delegația românească a fost formată din Marian Anghel, președintele SGLM și Adrian Glăvan, secretar general.

Vezi mai multe fotografii.

În cadrul celor două zile pline de dezbateri aprinse, s-au luat numeroase decizii.

  1. Două noi țări au obținut statutul de membru cu drepturi depline în cadrul UIMLA: Macedonia și Austria.

Macedonia a devenit țară cu drepturi depline în cadrul UIMLA după aproximativ 10 ani de eforturi consistente, devenind o țară aspirantă cu câțiva ani înainte de România, dar a fost acceptată abia acum, la un an jumătate după ce țara noastră a devenit membru cu drepturi depline.

2. Au fost acceptate ca țări aspirante următoarele: Slovenia, Suedia, Ungaria.

Asociația maghiară a ghizilor și liderilor montani este una nouă (2017), unul din membrii noștri (Leslie Fucsko) făcând parte și din această asociație.

Așa cum noi am fost ajutați de colegii bulgari cu informații privind afilierea la UIMLA și noi ne-am oferit suportul colegilor maghiari, în vederea obținerii în cât mai scurt timp posibil, a statutul de membru cu drepturi depline în cadrul UIMLA.

3. Următorul congres UIMLA va avea loc în România (Brașov) în noiembrie 2019.

Acest congres care va avea loc în toamna viitoare, este foarte important pentru România și un bun prilej de a vorbi despre Carpații noștri și despre standardul internațional de calificare (IML).

Este prima dată în istoria turismului românesc, când profesioniștii în turismul montan se adună în țara noastră!

La întâlnirea noastră din primăvara 2019, care va fi organizată de SGLM Vest în munții Apuseni, se va discuta pe larg despre acest congres internațional în România.

Congresul UIMLA s-a încheiat, ca de fiecare dată, cu o seară organizată de asociația gazdă, colegii slovaci reușind să invite în fața delegațiilor, pe lângă altele, două mari nume:

  • Andrej Kiska președintele Republicii Slovacia;
  • Peter Hamor, unul din cei mai cunoscuți alpiniști slovaci ai momentului, cu toate cele 14 vârfuri de peste 8.000m alt. în palmares și coleg cu Horia Colibășeanu în mai multe ascensiuni în Himalaya;

Felicitări asociației slovace a liderilor montani pentru excelenta organizare pe plan local și ne dorim ca următoarea adunare UIMLA, pe care noi o organizăm, să fie cel puțin la același nivel.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels