UIMLA. SPania

Sâmbătă, 16 septembrie a.c. va avea loc în Zărnești ceremonia de decernare a certificatelor de specializare națională și a insignelor de ”Lider Montan Internațional” (IML) primei generații de lideri români.

Este o premieră în România. Pentru prima dată în istoria ghidăriei montane din Carpații românești – care are peste 130 de ani vechime (!) ghizii de munte români obțin o calificare internațional recunoscută, în urma pregătirii profesionale din România.

Sigla UIMLAEste pentru prima dată când țări cu mare tradiție în turismul montan precum Franța, Marea Britanie sau Elveția acceptă, recunosc și echivalează competențele profesionale ale românilor, ca lideri montani, ceea ce le dă dreptul de muncă peste tot în Europa și în lume.

Într-o societatea românească care astăzi este plină de impostură și incompetență, această certificare internațională oferită de către Societatea Ghizilor este o dovadă clară a seriozității formării profesionale românești în domeniul montan și a nivelului înalt de pregătire profesională a absolvenților români, unice în România de azi!

Cursul de ”Lider Montan Internațional” care se încheie în luna septembrie a.c, s-a desfășurat pe durata a doi ani, a cuprins peste 1.200 de ore de pregătire practică și teoretică și s-a desfășurat în zonele montane din patru țări diferite.

Participarea la evenimentul de la poalele Pietrei Craiului este deschisă publicului, în mod gratuit, fiind invitați toți cei interesați de turismul montan din țara noastră și care doresc să cunoască mai multe despre profesia de ghid montan în România și la nivel internațional.

Programul evenimentului

Locația: Centrul de Vizitare, Parcul Național Piatra Craiului, Zărnești, jud. Brașov

Data: sâmbătă, 16 septembrie 2017

Ora 10.30: Deschiderea evenimentului;

  • Prezentare invitați speciali;
  • Prezentarea desfășurării cursului IML (2015-2017);

Ora 11.30: Prezentări lucrări finale aspiranți IML

  • Educația montană în România. Trecut, prezent și viitor;
  • Spre munte se trece prin sate;
  • Cabanele montane – un pilon deteriorat al turismului românesc;
  • Marcarea traseelor turistice montane. Istorie, stadiu actual și perspective;

Ora 12.30: Decernarea certificatelor naționale și a insignelor de ”International Mountain Leader” (IML)

Ora 13.00: Încheierea evenimentului la Centrul de Vizitare

Pauză

Ora 15.00: Plecarea în ture montane în Piatra Craiului alături de membrii Societății Ghizilor, deschise publicului larg, indiferent de vârstă și experiență montană.

Acest eveniment este public și gratuit, deschis tuturor celor interesați de turismul montan din țara noastră și care doresc să cunoască mai multe despre Societatea Ghizilor și profesia de ghid montan în țară și la nivel internațional.

Partener: administrația Parcului Național Piatra Craiului

Detalii și alte informații despre acest eveniment se pot afla la secretariatul Societății Ghizilor.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels