În perioada 15-16 noiembrie a.c. membrii SGLM s-au întâlnit la Târgu Mureș pentru cursul de prim-ajutor cu tematică outdoor, acesta făcând parte din curicula CPD-urilor (dezvoltare profesională continuă), cât și din primul modul de curs al noii generații de lideri montani.

Împreună cu partenerii noștri de la SMURD Târgu Mureș, o dată la doi ani, organizăm acest modul (obligatoriu) pentru actualizarea cunoștințelor necesare într-o situație de urgență pe munte.

Ținând cont de zona montană dificilă și greu accesibilă unde își desfășoară activitatea ghizii montani, considerăm necesar (și obligatoriu) pentru orice profesionist în domeniul montan/outdoor, fie că este vorba de ghid montan, instructor de alpinism sau doar animator de copii, să aibă cunoștințele de bază în acordarea primului ajutor. De cele mai multe ori, aceștia sunt primii care pot interveni în cazul unui accident nefericit pe munte, până când ajung salvatorii montani terestru sau aerian

În cadrul cursului s-au urmărit următoarele:

– ”Basic Life Suport” (BLS),

– traume,

– sistemul circulator,

– anatomia aparatului locomotor,

– lanțul supraviețuirii, parte din sistemul medical de urgență,

– funcționarea serviciului de urgență 112,

– condițiile de salvare cu elicopterul,

– managementul accidentului în teren montan.

Un apect important este cel legat de faptul că s-a pus accent și pe partea practică, mai exact s-au simulat scenarii de accidente posibile pe munte, inclusiv discuțiile cu operatorii 112 și pașii exacți care trebuie urmați înainte și după apelul la 112.

În plus, s-a dedicat timp și discuțiilor productive cu piloții de pe elicopter care au nevoie ca liderii/ghizii să fie bine informați și eficienți într-o situație de urgență.

Cursul de prim-ajutor cu tematica outdoor organizat pentru membrii Societății Ghizilor este singurul din România de acest fel, iar partenerii noștri de la SMURD Târgu Mureș sunt profesioniștii cu care colaborăm de fiecare dată și le mulțumim pentru calitatea cursului oferit.

Professional Writing Services for Professional Results Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Quality Writing Essays for Academic Accomplishment The Best Service to Write My Essay