Conventia Carpatica. Ministerul Turismului. Grup lucru

Recent, în cadrul Târgului de Turism de la București (16-19 nov. 2017), în calitate de președinte al Societății Ghizilor, Marian Anghel a luat parte la întâlnirea grupului de lucru pentru implementarea Convenției Carpatice în România.

Așa cum se știe, pe 22 mai 2003 reprezentanții guvernelor din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Ucraina, România și Serbia au semnat ceea se numește azi ”Convenția Carpatică”: Convenția Cadru pentru Protecția și Dezvoltarea Durabilă a Regiunii Carpatice”.

Convenția Carpatică a alimentat apariția unor acorduri suplimentare, mai specifice, între țările membre. În ultimii ani, cele 7 state membre au adoptat protocoale formale pentru protejarea biodiversității, pădurilor și turismului.

În cadrul acestei Convenții, România, Ucraina și Polonia sunt țările care au creat câte un secretariat național pentru gestionarea programelor, iar Brașovul este orașul, respectiv județul care are onoarea și responsabilitatea să se ocupe de administrarea acestui secretariat în numele țării noastre.

Recent, Societatea Ghizilor a fost invitată să se alăture grupului românesc de lucru – așa numitul ”Task Force”, alături de Ministerul Turismului și alte asociații profesionale și ong-uri implicate în turismul montan din țară, pentru a da consistență acestui acord important pentru toate țările carpatine.

În cadrul Convenției Carpatice, implicarea noastră este cu atât mai important cu cât noi colaborăm deja la nivel profesional, cu colegii și partenerii noștri din țări carpatine precum Slovacia, Polonia și Cehia, toate aceste țări fiind afiliate UIMLA.

Bineînțeles, în cadrul acestui grup de lucru, Societatea Ghizilor se va ocupa de partea de turism montan activ, cu tot ceea ce înseamnă el în România și în celelalte țări semnatare.

De altfel, în acest grup de lucru mai sunt și alte organizații cu care noi colaborăm deja foarte bine și la nivel național precum Asociația de Ecoturism, SKV, Centrul de Ecologie Montană sau Jandarmeria Montană.

Următoarea întâlnire de lucru este programată în februarie 2018.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels