În prima parte a lunii octombrie s-a desfășurat în masivul Buila Vânturarița modulul 5 de pregătire a viitorilor lideri montani internaționali – International Mountain Leader (IML).

Pe lângă partea de pregătire, teorie și practică… ziua și noaptea… apă, stâncă, busole și bivuacuri… la acest modul am fost onorați să avem mai mulți invitați speciali.

Monica Huidu, biolog în cadrul administrației Parcului Național Buila Vânturarița a făcut o prezentare pe larg a parcului și a problemelor cu care se confruntă.

Din partea Serviciului Județean Salvamont Vâlcea a venit în fața aspiranților IML Mircea Lera, șeful serviciului care a expus pe larg problemele cu care se confruntă în zonele montane pe care le gestionează.

Nu în ultimul rând, din partea asociației Kogayon, cea care este foarte activă pe plan local și nu numai, a răspuns invitației noastre Florin Stoican, care a vorbit de planurile actuale și viitoare în zonă.

Tuturor invitaților noștri le mulțumim încă o dată, public, pentru faptul că au răspuns pozitiv invitației noastre și pentru informațiile oferite viitorilor lideri montani internaționali.

Instructorii în cadrul acestui modul au fost Florin Bană, Florin Ocolișan și Marian Anghel.

Toate modulele de pregătire IML – ”International Mountain Leader” se finalizează cu o evaluare parțială a cunoștințelor practice dobândite.
De această dată au fost evaluate cunoștințele de micro navigație (speed test) ale aspiranților IML.

Cursul românesc de pregătire profesională ”International Mountain Leader” (IML) are o durată de doi ani, fiind format din mai multe module de vară și iarnă care sunt organizate în diferite locuri din România (anul 1) și în munții din afara țării (anul 2).

Toți cetățenii români care urmează și finalizează cursurile SGLM de lider montan internațional obțin o certificare într-o meserie recunoscută ce le dă dreptul de muncă pe munte în cadrul UE și oriunde în lume – UIMLA – Union of International Mountain Leader Associations

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels