Noua generație de lideri montani a intrat deja în anul 2 de pregătire dedicat în mare parte specializării pe ture internaționale. Totuși printre aceste modulele externe sunt intercalate și sesiuni de fixare a cunoștințelor dobândite deja de-a lungul cursurilor și respectiv unor arii mai inedite cum ar fi floră și faună.

Dacă acum 2 ani modulul omolog a avut loc în Muntii Măcin actuala generatie de lideri descoperă frumusețile celui mai mic parc din România, Parcul Național Buila-Vânturarița (http://www.buila.ro/). Acesta este situat în județul Vâlcea în partea sudică a munților Căpățânii. Datorită poziției geografice dar și a reliefului predominant de calcare diversitatea florei și faunei ecosistemelor din parc este foarte mare.

Președintele SGLM Marian Anghel, a surprins foarte bine în câteva cuvinte motivația acestui de modul de curs: “Pregătirea profesională a unui lider montan trebuie să fie polivalentă.
El trebuie să știe cum să caute rapid o victimă în avalanșă (dacă este cazul) sau să traverseze un torent de apă… să asigure securitatea clienților în teren montan accidentat vara – iarna sau să acorde primul ajutor în cazul unui accident… să se deplaseze în teren montan necunoscut cu ajutorul hărții ori să supraviețuiască peste noapte cu grupul de turiști, în plin viscol.  În sezonul cald, cunoștințele de bază în domeniul florei – faunei reprezintă o parte importantă”

Mulțumim încă o dată pentru sprijinul acordat d-nei biolog Monica Huidu și d-nului Florin Stoican!

Professional Writing Services for Professional Results Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Quality Writing Essays for Academic Accomplishment The Best Service to Write My Essay