Recent s-a desfășurat în munții Trascău un nou modul de pregătire profesională a viitorilor ”International Mountain Leader” (IML), ultimul din anul 1 (2017/2018).

Următoarea întâlnire cu aspiranții IML va avea loc în septembrie a.c. și va fi consta în examenul de final de an (vara).

Pe parcursul modului din Trascău s-au făcut exerciții practice de cățărare pe stâncă și securitate în teren montan accidentat, navigație montană în diferite condiții, prim ajutor, managementul grupului și multe altele.

Vezi foto

Anul 1 IML este exclusiv național și se desfășoară în diferite locații din Carpații românești, într-o serie de module de câte șase zile, cu multă teorie și practică, vara și iarna. Pe lângă lectorii SGLM, în cadrul modulelor de pregătire participă în calitate de invitați speciali diferiți reprezentanți ai partenerilor noștri din Salvamont, Jandarmeria Montană, arii protejate, ONG-uri de mediu și turism.

La finalul anului de instruire au loc două examene (de vară, respectiv de iarnă), tot pe durata a șase zile, pe parcursul cărora aspiranților IML li se evaluează nivelul de cunoștințe și competențe specifice asimilate.

Atât examenul de vară cât și cel de iarnă este eliminatoriu, cei care nu reușesc să le treacă fiind obligați să le  repete după o perioadă de pregătire individuală.

Statistic, rata de trecere în anul 2 IML este de aproximativ 50%.

Societatea Ghizilor (SGLM) este singura asociație profesională a ghizilor montani români recunoscută la nivel internațional, afiliată la Union of International Mountain Leader Associations (UIMLA) iar cursurile de lideri montani pe care le organizăm pe durata a doi ani, sunt singurele cursuri care se desfășoară în România și oferă drept de muncă cetățenilor români în spațiul UE și internațional.

Mai multe informații privind cursurile noastre se găsesc pe site.

Professional Writing Services for Professional Results Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Quality Writing Essays for Academic Accomplishment The Best Service to Write My Essay