Anuarul statistic SGLM 2013Societatea Ghizilor și Liderilor Montani centralizează activitatea membrilor săi în fiecare an, pentru a genera o imagine de ansamblu, asupra activității de turism montan activ în România. Rezultatul este anuarul statistic SGLM.

Pe baza acestui document, membrii SGLM pot să aibă o viziune asupra grupelor montane cele mai solicitate, categorii de activități și alte informații relevante, pentru a-și putea organiza mai bine activitatea profesională în viitor.

De exemplu, în ultimele date statistice se observă o răsturnare spectaculoasă a nr. de ture organizate în Piatra Craiului, de pe locul 2 (2012), pe locul 5 (2013). Fără îndoială, această scădere radicală a turelor organizate în Piatra Craiului este rezultatul situației incerte și a discuțiilor publice cu privire la accesul în afara potecilor amenajate pe teritoriul parcului național.

Un alt rezultat spectaculos se poate observa la modificarea interestului clienților români și străini, pentru anumite tipuri de activități montane, în detrimentul altora.

În afară de ghizii montani români, aceste informații sunt utile în discuțiile cu autoritățile din turism, locale sau naționale și partenerii SGLM, cărora le lipsește un astfel de document statistic pentru turismul de aventură în România.

Anuarul SGLM este relevant, în primul rând pentru activitatea membrilor săi. Deoarece Societatea are membri în principalele zone turistice montane românești din Banat și până în Bucovina, cu anumite rezerve, documentul oferă și o imagine de ansamblu asupra turismului montan activ din România.

Membrii SGLM care doresc să primească acest document în format electronic, sunt rugați să contacteze secretariatul.

De asemenea, anuarul statistic SGLM pentru 2013 poate fi furnizat, la cerere și în anumite condiții, terțelor persoane implicate în cercetarea turismului românesc.

Categories: Știri

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder
Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels