Încă din primul an de funcționare, SGLM centralizează activitatea membrilor săi, pentru a exista o imagine generală, de ansamblu, asupra activității de turism montan activ în România. Rezultatul este un anuar statistic realizat de către Consiliul Director SGLM.
Pe baza acestui document, membrii SGLM pot să aibă o viziune asupra grupelor montane cele mai solicitate, categorii de activități și alte informații relevante, pentru a-și putea organiza mai bine activitatea profesională în viitor.
De asemenea, aceste informații sunt utile în discuțiile cu autoritățile din turism, locale sau naționale, cărora în acest moment le lipsește cu desăvârșire un astfel de document statistic.
Anuarul SGLM este relevant, în primul rând pentru activitatea membrilor săi. Însă, deoarece SGLM are acoperire națională, cu membri în principalele zone turistice montane românești, se poate folosi, într-o oarecare măsură și pentru a obține o imagine de ansamblu asupra turismului montan activ din România.
Membrii SGLM care doresc să primească acest document în format electronic, sunt rugați să contacteze secretariatul.
De asemenea, anuarul statistic SGLM pentru 2012 poate fi furnizat, la cerere și în anumite condiții, terțelor persoane implicate în cercetarea turismului românesc.
0 Comments