Adunarea generală a membrilor SGLM, 2019 a avut loc în luna mai în Munții Trascău. Locația unde ne întâlnim se schimbă în fiecare an pe de o parte, ca să putem descoperi zone noi, dar pe de altă parte ea trebuie sa fie adaptată sesiunilor de pregătire planificate în cadrul adunării generale.

Este de asemenea momentul perfect pentru a discuta aspecte care privesc organizația SGLM respectiv pe membrii săi. În Trascău două din principalele subiecte au fost organizarea Adunării Generale UIMLA (https://www.uimla.org/) respectiv introducerea pentru toți membrii activi a asigurării de răspundere civilă.
Trebuie menționat că pentru prima dată în Romania se reunesc președinții unor organizații profesionale de ghizi din 24 de țări de pe 4 continente. Este un moment important pentru SGLM dar nu numai pentru că avem șansa să promovăm țara noastră ca și destinație turistică pentru activitățile “outdoor”.

Dar afilierea la o organizație internațională aduce pe lângă beneficii și obligații iar una dintre acestea o reprezintă participarea la Module de Dezvoltare Profesională Continuă (CPD). Practic, anual, abilitățile necesare unui ghid sau lider montan sunt supuse testelor iar eventualele probleme sunt identificate și corectate.  Modulele CPD de anul acesta au fost dedicate navigației și respectiv cățărării pe stâncă aflându-ne nu întâmplator în apropierea Cheilor Turzii.  Câteva poze din cadrul adunării dar și de la modulele de pregătire se pot găsi mai jos.

 

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels