Conform Ordinului nr. 637/2004 (anexa 1) privind Normele metodologice privind condiţiile şi criteriile pentru selecţionarea, şcolarizarea, atestarea şi utilizarea ghizilor de turism:

– Ghidul montan este ghid specializat pentru servicii turistice pe munte (art. 2);
– Specializarea profesională se realizează numai pentru persoanele care deţin certificat de calificare de ghid de turism (art. 8);
Autorizatie

Autorizatie_SGLM_2_micPersoanele care deţin documente care atestă calificarea de ghid de turism și specializarea de ghid montan pot solicita Autorității Naționale de Turism (ANT) eliberarea atestatului și a legitimației de ghid montan, respectiv acesta este înregistrat în Baza de Date a ghizilor montani autorizați cu drept de a profesa în România.

Pe teritoriul României, profesia de ghid montan poate fi exercitată doar de persoane fizice deţinătoare de atestat de ghid emis de ANT.

Societatea Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM) este autorizată în România, pentru a organiza și desfășura cursuri de formare profesională (specializare) pentru ocupația de ”ghid montan” (COR 511311).

Competențele ghizilor montani formați în România sunt recunoscute doar pe teritoriul țării, respectiv are calitatea de ”ghid montan național” (GMN).

Află mai multe despre cursul de formare profesională ”Ghid Montan Național”.

În calitate de membru aspirant UIMLA (după congresul din Zagreb, Croația, aprilie 2015), din 2015 Societatea Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM) este autorizată pentru a organiza și desfășura în România, primele cursuri de formare profesională cu recunoaștere internațională pentru profesia de ”Lider Montan Internațional” (IML).

Competențele liderilor montani internaționali formați în România sunt recunoscute internațional.

Află mai multe despre cursul de formare profesională ”Lider Montan Internațional”.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels