Pe parcursul a  șase zile, în săptămâna 24-30 septembrie a.c. a avut loc evaluarea cunoștințelor și abilităților specifice sezonului uscat (vara), a viitorilor”International Mountain Leader” români (IML – Lider Montan Internațional).

Liderul Montan Internaţional (IML) format în România de către Societatea Ghizilor, este recunoscut și calificat să conducă, să înveţe, să acorde suport şi să instruiască clienţii săi, contra cost sau voluntar, în toate zonele montane din lume, indiferent de anotimp și altitudine, până la limita zăpezii permanente (ghețari).

Fac excepţie zonele montane cu zăpadă permanentă (ghețarii), precum şi zonele unde este nevoie de echipament tehnic de alpinism/căţărare pentru înaintare: trasee de alpinism, cățărare pe stâncă, via ferrata.

Evaluarea aspiranților români a cuprins:

  • ziua 1: evaluare teoretică (două probe diferite),
  • ziua 2: evaluare practică: navigație montană (trei probe diferite, de zi și de noapte),
  • ziua 3: evaluare practică: securitatea grupului de turiști în teren stâncos, accidentat (în limitele competențelor IML),
  • ziua 4-6: evaluare practică: anduranță fizică (aprox. 50km), navigație în teren montan, bivuac improvizat (două nopți)

Toate probele de evaluare au fost eliminatorii.

Unii din aspiranții IML români au reușit să treacă cu brio toate probele și cu această ocazie îi felicităm!

Alții au fost neatenți sau au arătat diferite lacune în pregătire, motiv pentru care au fost declarați ”respins”, urmând să intre în re-examinări, la o dată ulterioară.

Evaluarea de iarnă va avea loc la începutul anului 2019 și vor putea intra în examen doar cei care trec evaluarea de vară.

Obiectivele evaluărilor de vară/iarnă la finalul anului 1 sunt, printre altele:

  • verificarea cunoștințele acumulate pe parcursul anului de pregătire profesională (aprox. 450 ore de instruire), în condiții cât mai apropriate de realitatea din terenul montan;
  • oprirea și re-evaluarea ulterioară a celor care nu reușesc să îndeplinească cerințele minime impuse de SGLM și de standardul internațional;
  • observarea eventualelor lacune/probleme a absolvenților, pentru discutarea și corectarea lor ulterioară, pe parcusul anului 2;

Anul 2 de pregătire profesională este dedicat consolidării cunoștințelor specifice liderilor montani și respectiv evaluarea lor, atât în munții românești cât și în alte zone montane din afara României.

La finalul cursului de pregătire profesională, toți absolvenții vor primi automat dreptul de muncă în România, Uniunea Europeană și la nivel mondial.

Transform Your Ideas Into Winning Essays with Professional Writing Superior Quality Writing for Top Essay Results The Best Essay Writing Services for High Quality Papers Quality Writing Services Offering Affordable Prices Exceptional Writing Services for All Academic Levels