La finalul lunii ianuarie, împreună cu un grup de trei alpiniști români, am fost plecați în Alpii bavarezi, la granița dintre Germania și Austria.

04.02.2012 – In Alpii bavareziObiectivul vizat a fost parcurgerea traseului Jubilaumsgrat (AD-, 3- UIAA), care se află situată între vârfurile Zugspitze (cel mai înalt din Germania) și Alpspitze.

Această creastă este una din cele mai faimoase din Alpii Estici, fiind o combinație între creasta Pietrei Craiului (ca lungime) și creasta Arpășel (ca dificultate). Iarna, creasta se parcurge în două zile, accesul și retragerea fiind posibilă doar pe la extremități.

Din păcate, condițiile meteo nu ne-au permis decât parcurgerea unei porțiuni de creastă, fiind nevoiți să ne retragem pe aceleași urme, pentru a putea ieși din creastă în siguranță.

Nimeni nu a regretat decizia luată, ținând cont de condițiile meteo care au urmat pentru 3 zile: precipitații, ceață, ger și mai ales vânt.

Vezi câteva fotografii.

În compensație, restul zilelor s-a schiat în faimoasa stațiune de schi Garmisch Partenkirchen, aflată la poalele masivului.

ghid montan Marian ANGHEL

Categories: Știri

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder